четвртак, 2. август 2012.

Loši olimpijci

Čast izuzetcima, međutim većina naših sportista stvarno nastupa ispod očekivanja. Ne želim da kritikujem, jer nisam nikakav sportski autoritet da bih imao pravo na to, ali onako navijački ja ne mogu da shvatim kako onako loše ispadaju dan za danom.

Od kolektivnih sportova su samo vaterpolisti na nivou, drugi su značajno lošiji. Samo danas odbojkaši ispuste 2:0 protiv Nemačke i izgube, i to od jedne prosečne ekipe, nisu Nemci ništa posebno i to je ono što me rastužuje jer znamo kakva smo (bili do skoro) odbojkaška sila. Ženska reprezentacija takođe, još gube od svih, a igra im nije ni približno onoj sa prvenstva. Rukometaši večeras toliko zicera propustiše, pa da li je moguće da tako "glupo" izgube, umesto da se odvoje i drže prednost, Danci ih dobijaju sa ništa ili sa malo boljom igrom. Zaista mislim da sve ekipe imaju kvalitet za 1/4 a neki i 1/2 finale, bar po onome što postižu na predhodnim takmičenjima, a situacija je takva da neće proći ni grupu, najverovatnije niko osim vaterpolista. Nadam se da grešim i da će bar još jedna reprezentacija proći dalje, ali to su samo teorijske šanse.

Od pojedinačnih sportova, svaka čast teniserima, svima bez obzira što je samo Nole u polufinalu, ipak svi teniseri su dobro igrali, za ostale odlučile su nijanse te nisu prošli do polufinala, ali opravdali su očekivanja da su sam vrh u ovom sportu. Strelci (Zlatić) su osvojili jednu medalju, malo je falilo i Zorani, ali svaka čast. Plivači, osim mladog Velje i Čavića, loši ili možda nisu, ne znam šta da mislim o tome što ih većina nije prišla finalu. Veslači, nisu izborili finale, ali to se nije ni očekivalo čini mi se. Ostaje atletika tu takođe ne verujem da može neko do medalje. Kajak i kanu, ne pratim kao ni džudo, tekvondo te ne bih ništa o tome.

Sve u svemu loše, ne spadam u one koji kritikuju (the kritčari su oni koji negoduju i kad naši sportisti dođu do polufinala i finala pa onda što nisu osvojili medalju, kako to, bla bla bla), ali realno je tako. S obzirom da većina sportista do sada nije ušla u završnu borbu za medalje, to je ono kad misliš da bi neki mogli, onda je teško za očekivati da će neko u nastavku pozitvno iznenaditi...

Нема коментара:

Постави коментар